för att vi älskar teknik

Jag gör av med bläckpatroner snabbt


skrivet den 28 apr av froggy, klockan:09:43

Nu var det dags att beställa nya bläckpatroner till min skrivare igen. Jag gör av med bläckpatroner snabbt. Man förstår varför skrivarna är så billiga - det är som kapselepsressobryggarna eller spelkonsolerna - tillverkarna tar igen pengarna på förbrukningsprodukterna (bläckpatroner - som kostar t ex 150 kr styck, kaffekapslar - som kostar ca 3,50 kr styck och spel som kostar ca 600 kr styck). De vill ha en ombord och sen måste man köpa deras förbrukningsartiklar, spel, tillbehör och sladdar.

Min Canon Pixma MP600 kostade lite mer men jag upptäckte efter köpet att det var riktigt bra bläckpatroner i, som var välfyllda. Ofta är det ytterst lite bläck i patronerna när man köper en ny skrivare. Jag valde skrivaren för att den var en riktigt vass mulitfunktionsmaskin med bra utskrifter oavsett om det gäller brev eller foton och bra scanning. Den kan skriva ut dubbelsidigt och direkt på skivor (med en vit yta). Det blir riktigt bra resultat. Man köper dock ingen billig bläckpatron till denna, från någon tredjepartstillverkare. Den har extra fint bläckoch jag tar inga risker. Precis som med linser kan du köpa billiga och bra bläckpatroner på nätet.

När jag jobbade som redaktör för en tidning på 90-talet hade vi laserskrivare, som gjorde billiga och snabba vanliga utskifter av brev, fakturor etc. Patronen kostade 1200 kronor men höll i en evighet. Men vi kunde inte skriva ut i färg eller foton. I dag finns det billiga bra färglasers som är ett vettigt köp för det lilla företaget. Annars får du finna dig i att byta patroner hela tiden.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt