för att vi älskar teknik
Jag tror dels att det går strömmar och folk följer strömmen utan att tänka så mycket. Just nu är skivor och filmer något fult och platskrävande, precis som stationära datorer t ex. Dels så har t o m många av puritanerna med tiden insett att de nästan aldrig spelar sina skivor eller sätter på sina DVD:er. När MP3 var nytt tänkte många att det är klart att jag orkar gå och sätta på en skiva, hur lat får man vara? Hur lång tid tar det? Men i realiteten stör man sig på alla dessa mikrotidsperioder som går ut till sådant som att öppna ett skåp, leta fram en skiva, öppna den utan att något går sönder o s v. Och på filmerna får man stå ut med uppstartstid, varningar mot piratkopiering, reklam och jobbiga menyer.

Sen har hårdvaran och kopplingar kommit i kapp. Då man förr var bunden till sin dator och dess undermåliga högtalare eller en MP3-spelare som rymde 10 skivor, kan man i dag komma åt (typ) all musik (typ) över allt.

När det gäller molntjänster som Spotify så kan alla med en hyfsad mobil lyssna på majoriteten av all musik som gjorts var som helst. Har du inte uppkoppling kan du spara spellistor offline. Du kan koppla din mobil till din stereo (från hörlursutgången till line-in – eller trådlöst) eller så har du Spotify i hemmabion via Telia t ex.

Enkelheten vinner i längden. Även om en del av känslan försvinner.

Aristerna får turnera eller sälja snygga kläder med tryck för att överleva.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt